R'web_23 - renovatie parketvloer.JPG

Een nieuwe houten parketvloer of renovatie van uw bestaande parketvloer?

Wilt u massief parket of systeemparket?

Hieronder leggen wij u graag de verschillen en de mogelijkheden uit.

Geen dure showroom en toch bent u bij ons aan het juiste adres. Wij geloven wij in een heldere, persoonlijke en duidelijke aanpak. In samenwerking met onze partner beloven wij een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Voor elke beurs zijn wij in staat om op maat een passende parketvloer samen te stellen en te realiseren.

Onlangs renoveerden wij een bestaande massief verlijmde, in het werk gerookte eiken parketvloer. Van het identieke hout hebben we kleurstalen gemaakt. Om de klant een goede indruk te geven hebben we bovendien een proefvlak op de bestaande parktvloer gemaakt door schuren en aanbrengen van de gewenste kleur. Nadat de bestaande plinten waren verwijderd en de definitieve kleurkeuze door de klant werd gemaakt hebben we de gehele vloer drie maal geschuurd. Uiteraard zijn alle zijkanten handmatig geschuurd en is de gehele vloer vervolgens gepolijst alvorens deze te voorzien van twee lagen twee-componenten natural monocoat waxolie.

Een prachtige onderhoudsvriendelijke vloer met een natuurlijke uitsraling is het resultaat waarop weer jaren met genoegen kan worden geleefd.

Dat is waar we voor staan: een goed product tegen een goede prijs wat resulteert in een tevreden klant!

 

Renovatie van een parketvloer

  • vlak en kaal geschuren
  • aanbrengen van kleurolie
  • drogen van de olie
  • bijna gereed....
  • afwerken van de parketvloer
  • het resultaat mag er zijn...
  • perfect!
 

Massief parket

Zoals de naam al doet vermoeden, is massief parket opgebouwd uit één laag hout. De parketdelen worden gelegd en in het werk geschuurd en naar keuze afgewerkt met lak of olie.

 

Tapis

Tapis bestaat uit planken van 6 tot 8 mm dikte, in verschillende lengtes en breedtes (7, 9, 14½, 16½, 18½) naar wens met of zonder vellingkant. Ook maatwerk is mogelijk. De planken worden volledig verlijmd en gespijkerd aan de ondervloer, waarmee werking tot een minimum wordt beperkt. Standaard recht of in een decoratief patroon. Het oppervlak naar keuze afgewerkt.

 

 

Duo-plank parket

De uitvoering Duo-plank (twin-plank of multi-plank) is een 12 mm. plank opgebouwd uit twee lagen. Een onderlaag van berken multiplex onlosmakelijk verbonden met een 4 mm. toplaag van massief hout naar keuze. Zonder problemen zwevend te leggen maar ook geschikt om massief te verlijmen en uitermate goed toepasbaar voor plaatsing op vloerverwarming.

Ook hier zijn weer alle bewerkingen lak, olie, rook aan de toplaag mogelijk

 

LAMELPARKET:
Met de komst van de Duoplank / Twinplank wordt het uit drie lagen bestaande lamelparket steeds minder toegepast daar deze minder stabiel is, enkel zwevend (losliggend) wordt geplaatst en afgeraden wordt op vloeren met sterk wisselende temperaturen (b.v. vloerverwarming).

 
R'web_24 - rubio parketvloer.jpg

Bewerking parketvloer met Rubio Sky Gray

Bewerking parketvloer met Rubio Sky Gray

 
R'web_26 - Rustiek Eiken - naturel wit, gerookt.jpg

Rustiek Eiken - naturel wit, gerookt

Rustiek Eiken - naturel wit, gerookt

 
R'web_19 - rovatie.JPG

Renovatie van oude parketvloer

Renovatie van 550 m2 oude parketvloer.

 

* * * IN UITVOERING * * *